Βανδαλισμοί στις επιγραφές του Ναού της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό

Βανδαλισμούς στις επιγραφές του Ναού της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό, κατήγγειλε ο εφημέριος του Ναού, πατέρας Νεκτάριος.

Σε ανάρτηση του αναφέρει:

Σήμερα με την επιτροπή εντοπίσαμε βανδαλισμούς στις επιγραφές του Ναού της Παναγίας μας!!! ένας Ναός κόσμημα 1150 χρόνων του 874μχ . Πέρασε σεισμούς κατακτητές Τούρκους Γερμανούς και το σεβάστηκε ο χρόνος και τώρα έχει γίνει έρμαιο των γνωστών αγνώστων και κάθε λογής παραβατικού στοιχείου που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στον αύλειο χώρο του Ναού. Ο γειτονικός αρχαιολογικός χώρος φυλάσσεται καλά με μάντρα!!! εδώ δεν έχουμε δικαίωμα να φυλάξουμε το Μοναστήρι της Παναγίας μας και το σχέδιο του αρχαιολογικού πάρκου δεν προβλέπει περίφραξη του αύλειου χώρου του Ναού, παρά τις εκκλήσεις και του Μακαριστού Παπαχαράλαμπου και εμού. Ότι και να γίνει στο αρχαιολογικό πάρκο !!!αν δεν υπάρχει περίφραξη θα γίνεται πάντα ένας Σεβάσμιος τόπος θύμα παραβατικής συμπεριφοράς.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Δήμος Ορχομενού, που εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι θα προσφύγει νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Ορχομενού

Σχετικά